Какво трябва да знаем за лазерната епилация?!

Какво представлява лазерната епилация и защо да изберем точно нея?

Как да се подготвим?

Колко процедури са необходими?

Какво да очаквате по време и след процедурата?

***

Какво представлява процедурата и защо да я изберем?

Лазерният импулс атакува меланина, който се намира в косъма и е отговорен за цвета му. От своя страна косъмът се явява проводник на тази енергия до неговия корен, като по този начин се стига до термичното му разрушаване. Околната кожа остава незасегната.

Ако сте се интересували за разликите между фотоепилацията и лазерната епилация, сигурно вече знаете, че при избора на апарата, с който да ви бъде извършена процедурата, трябва да изключите фотоепилацията като опция. Фотоепилацията е базирана на принципа на интензивна пулсираща светлина, която съдържа множество вълни с различна дължина в диапазона от 600 до 1200 nm. Така по време на фотоепилация се излагаме на ненужнo широк спектър от светлинна енергия. Тя става неефективна, защото се разпределя между меланина в кожата и меланина в косъма.

Ето защо нейната сила е недостатъчна, за да достигне до фоликула на косъма и да го унищожи. Ефектът след фотоепилация често е опадане на окосмяването и забавяне на растежа заради загряването, но коренът на косъма остава непокътнат и можем да очакваме окосмяването да се появи отново.

Как да се подготвим за процедурата?

Ако планирате да се подложите на лазерна епилация, трябва да ограничите излагането на слънце до една седмица преди процедурата. Излагането на слънце прави процедурата по-малко ефективна и прави усложненията след нея по-вероятни. Трябва да преустановите премахването на космите с кола маска или епилатор до три седмици преди манипулацията. Не трябва да ползвате автобронзанти и солариум седмица преди това. Преди лазерната епилация е необходимо зоната, която ще бъде обработвана, да се избръсне старателно.

Колко процедури са необходими?

Това зависи от няколко фактора: плътните косми се повлияват по-добре от тънките, а тъмните по-бързо от светлите. В повечето случаи след шест процедури при тъмни плътни косми може да се постигне от 80 до 95% редукция на окосмяването. При лицето броят им може да бъде по-голям, защото космите там се повлияват по-трудно.

Влияние оказват и много други фактори: пол и индивидуални особености на организма, обработвана зона, възраст, хормонален дисбаланс, климакс, противозачатъчни средства, хормонални заболявания, прием на хормонални медикаменти, стероиди и др.

 

Какво да очаквате по време на процедурата?

Апаратът ще бъде регулиран според цвета, дебелината и зоната на косъмчетата, които се третират, както и цвета на кожата Ви.

В зависимост от използвания лазер или светлинен източник вие и този, който извършва процедурата, трябва да носите подходяща защита за очите. Също така ще е необходимо външните слоеве на кожата да бъдат защитени със студен гел. Това ще помогне на лазерната светлина да проникне в кожата.

След това козметикът ще подаде импулса на светлината в зоната на третиране, както и ще се увери, че са използвани най-добрите настройки и не са налице нежелани реакции.

Желателно е след процедурата да планирате следващото си посещение, което зависи от третирана зона и бързината, с която поникват косъмчетата.

През следващия месец третираните косми ще паднат. Носете слънцезащитен крем през следващия месец, за да предотвратите временни промени в цвета на кожата в третираната зона.

Можете да видите как протича процедурата с Венус Велосити със Златното момиче Цвети Найденова:

https://www.youtube.com/watch?v=DAREoQUBZVM

 

Какво да очаквате след процедурата?

След всяка следваща процедура се наблюдава редуциране, изтъняване и забавяне растежа на космите. Поддържащи процедури се правят веднъж годишно, при необходимост.

Колко струва?

Цените варират в зависимост от големината на третираната област, от периода на предплащането на пакетите и от други фактори. Изчислено на годишна база лазерната епилация често излиза по-евтина от коламаска.

Евтина или скъпа е лазерната епилация – вижте:

Евтина лазерна епилация?

Повече за цени и пакети тук:

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ с Venus Velocity – от 18 лв.

 

Кои са предимствата на лазерната епилация, с която ние работим?

  1. Ултра бърза епилация, която се осъществява  благодарение на апликатора с най-голяма работна площ на пазара.
  2. Ефективно и трайно отстраняване на нежеланото окосмяване в сравнение с всички познати методи.
  3. Комфортна процедура, благодарение на революционната система за охлаждане в реално време.
  4. Прилага се върху пациенти с кожа от I до VI фототип (V – мулати иVI – чернокожи).
  5. Може да се използва целогодишно.

Повече за апарата можете да научите от следващото видео: