Спасителен гел за след слънце 100 мл – без парабени

Лек, охлаждащ гел, съдържащ стволови клетки от грозде и алое вера, който успокоява, облекчава и намалява дразненето на кожата след излагане на UV слънчева светлина.

ТЕХНОЛОГИЯ С ФИТОСТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ ГРОЗДЕ – Уникална и авангардна технология със стволови клетки, разработена на базата на екстракт от много рядък сорт грозде от Бургундия, Франция. Тя осигурява на кожата усъвършенствани защитни механизми и забавя стареенето!

Цена на продукта: 64 лв.

 

“Въпреки че няма слънчево увреждане, което да не може да бъде отстранено, можете да помогнете на кожата си да се възстанови по-бързо. Такъв е случаят с нашия спасителен гел за след слънце. Продуктите за след слънце подпомагат процеса на възстановяване, тъй като запечатвайки влагата в кожата те я рехидратират и успокояват,” казва Лиза Смит, разработчик на продукта и главен изпълнителен директор.

С нашия спасителен гел за след слънце Вие разполагате със собствена бърза помощ в тубичка – спасение за Вашата кожа. Спасителния гел за след слънце TheraVine™ е много по-усъвършенстван от останалите подобни продукти, предлагани на пазара, тъй като ние възстановяваме кожата на едно ново ниво – добавените стволови клетки от грозде попълват умиращите клетки и регенерират увредената тъкан.

Въпреки използването на слънчеви филтри във Вашия слънцезащитен крем, UV лъчи продължават да генерират в кожата токсини и активни форми на кислорода, който влияят върху епидермалните стволови клетки, като най-чувствителни. UV радиация генерира свободни радикали в кожата. Те от своя страна могат да провокират еритема и да засегнат дейността на епидермалните стволови клетки, което води до фотостареене. Тъй като епидермалните стволови клетки контролират възстановяването на кожата, запазването на тези ценни клетки е важно за защитата на цялата кожа срещу UV индуцирано увреждане. Поради силните антиоксидантни свойства на използваните от нас стволовите клетки от грозде кожата и по-специално епидермалните стволови клетки могат да бъдат защитени от UV индуцирания стрес.

Спасителен гел за след слънце е разработен да въздейства върху изгарянето на два фронта – успокоява зачервената, възпалена кожа и облекчава болката. За допълнително предимство добавихме алое вера за облекчаване, успокояване и намаляване на дразненето, а охлаждащото действието на ментата повишава комфорта на кожата и позволява на хиалуроновата киселина да възстанови водния градиент на кожата. Рехидратирането на кожата съкращава времето за възстановяване, а лайката и лавандулата допълнително успокояват и освежават кожата.

Джоди Робъртс, козметичен химик и дъщеря на разработчика на продукта Лиза Смит, препоръчва използване на продукта веднага след излагане на слънце за облекчаване, а след това до три пъти дневно. “Ако продължите лечението, съставките ще възстановят влагата в кожата и по този начин ще подобрят нейната цялост.” Поставянето на гела в хладилник преди използване ще го направи още по приятен на допир за Вашата изгоряла от слънцето кожа.