ТЕХНОЛОГИЯ ЛЕДЕН КРИСТАЛ – забавяйки времето…

Високо в Швейцарските Алпи едно микроскопично, но удивително ценно снежно водорасло, държи ключа към дълголетието на кожата. През лятото понякога безкрайните снежните полета високо в планините са обагрени в цвят, което е смесица между червено и розово.

Този невероятен феномен е причинен от снежни водорасли, от групата на едноклетъчните зелени водорасли, които произвеждат каротеноиди за защита от високата UV радиация и затова изглеждат червени. Снежните водорасли оцеляват при екстремните условия на алпийските и полярни снежни полета. Те имат дори уникалната способност да живеят активно при температура около 0 °C с много малко хранителни вещества. Повечето други растения при тези условия или намаляват метаболитната си активност, или просто не могат да оцелеят.

С цел откриването на възможно най-съвременни решения лаборатории TheraVine™ са усвоили тайните за екстремно оцеляване на снежните водорасли и пренасяйки свойствата на техните основните съставки върху кожата, я правят по-устойчива на ежедневния стрес и замърсяване.

Технологията леден кристал помага на кожата да се адаптира към стресовите фактори, причиняващи стареене на кожата, и подпомага клетъчната регенерация, което води до повишена хидратация и укрепване на бариерната функция. Защитната сила на колагена помага за възстановяване на последиците от стареенето на кожата, като защитава и дори стимулира преобладаващите в кожата колагени.